Жителите на село Баховица, Община Ловеч, отбелязват  празника на своето

...
Жителите на село Баховица, Община Ловеч, отбелязват  празника на своето
Коментари Харесай

В Баховица отбелязват празника на селото

Жителите на село Баховица, Община Ловеч, означават  празника на своето населено място, който започна  на площада пред локалното читалище.

По този мотив на 26 август 2022 година  вечерта имаше тържествена стратегия, в която участваха самодейци от всички възрасти.

Гост на тържеството бе заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев. Той връчи на представител на читалищното настоятелство на НЧ „ Напредък 1920 година “  кошница с цветя и приветствен адрес от кмета Корнелия Маринова. В адреса се споделя:

„ Всяка година в края на август Вие се събирате в местността Бърнин дол, с цел да отбележите едно ярко историческо събитие– краят на тридневната борба за освобождението на Ловеч през 1878 година.  Именно край Баховица са прозвучали последните изстрели от борбата, донесла свободата в нашия роден край. На 22 август Ловеч тържествено означи 145 години от Освобождението от турско робство и установяването на локалната власт. Под този знак минава и Вашето събитие с церемониален концерт. Радвам се, че имате толкоз мощна развита самоинициатива и умеете да притегляте забавни посетители. Ръководството на Община Ловеч ще продължи да поддържа развиването на сходни начинания, тъй като те показват и поддържат българския дух. “

В събота празникът продължава в живописната околност край селото Бърнин дол, където се спретва огромен курбан. Баховица е едно от най-развитите селища на общината. Тук се намира и новият немски цех „ Фос аутомотив “, който започва на 26 септември 2019 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР